Inpakken volledig pand Hydro West

Hydro West uit Zwaag is totaalleverancier van hydraulische apparatuur voor onder meer de machinebouw, carrosseriebouw, landbouw en offshore. Het innovatieve bedrijf bevindt zich in een stoer pand met een gevel van oude damwanden. Ze dachten juist aan uitbreiding, toen het naastgelegen pand vrijkwam. Mooi meegenomen, natuurlijk. Na de aankoop diende de volgende vraag zich aan: de uitstraling van beide geschakelde panden.

De architecten van IIIEIIIO ex- & interieurcomponisten ontwikkelden een opvallend exterieur, wij werden gevraagd om dit gewaagde idee tot werkelijkheid te maken. Best een uitdaging, want een oude damwand is niet de meest makkelijke ondergrond. Sowieso is schilderen geen optie, want de volle rode huisstijlkleur van Hydro West vervaagt snel. Ook het beschikbare budget was uitdagend, maar daar laten wij ons niet door afschrikken. We hebben gewoon alles op alles gezet om met een creatieve oplossing te komen.

Eerst brachten we de technische mogelijkheden nauwkeurig in kaart. Hieruit ontstond een plan van aanpak met urenschatting, aantal vierkante meters en een geschikte periode van het jaar. Want niet ieder jaargetijde is geschikt om een gebouw in folie te wrappen. Vervolgens hebben we verschillende materialen getest. De kleurechte uitstraling van deze proefstukken heeft Hydro West overtuigd.

Het resultaat is een prachtige helderrode gevel met een verloop naar verschillende grijstinten, die al vanaf grote afstand de aandacht trekt. De folie is solide, weersbestendig en nog kostenbesparend ook vanwege de lage onderhoudskosten. In tegenstelling tot verf vervaagt de kleur veel minder snel. En dan is het geheel ook nog eens aangebracht op oude damwanden. Maar wij houden dan ook wel van een uitdaging.