Protectie folie op veerponten GVB in huisstijl

In de zomer van 2020 hebben wij inmiddels 6 veerponten van het GVB Amsterdam in de huisstijl kleuren mogen plakken. Er is een bijzonder groot voordeel wat betreft de houdbaarheid van deze folie beplakking. Hierboven is te zien hoe wij te werk gaan tijdens dit proces.

Onder behoorlijk bijzondere omstandigheden, waarbij het te beplakken object op het water ligt, is het van belang dat er secuur gewerkt wordt. De veerpont is namelijk constant in beweging gedurende het plakproces. Dit vergt veel van de concentratie van de mensen die plakken. Wij maken gebruik van speciaal materiaal zoals in dit geval, 3M colormatch protectiefolie voor het beschermen van de boot. Met alle benodigde tools als juiste rakels en 3M snijtapes zoals te zien is in de video, wordt het materiaal gemonteerd.

Het grote voordeel van het plakken met deze protectiefolie, is dat de houdbaarheid van het eindresultaat 7 tot 10 jaar is. Wanneer je dit zou verven is de houdbaarheid maximaal 2 jaar. Op deze manier zijn de kosten van onderhoud van de huid van de veerpont stukken lager. Ook proberen wij samen met de klant, door minder onderhoud, de veerpont effectiever te laten werken.

Om deze garantie van 7 tot 10 jaar zeker te stellen, hebben we de folie op speciale wijze aangebracht. De folie is met een overlap en primer over elkaar gezet, waardoor er geen water en vuil achter langs kan lopen. Ook alle randen om de deuren en ramen worden afgekit en afgeseald. Dit doen wij natuurlijk niet alleen voor veerponten. Het kan op de gevel van een kantoorpand tot bedrijfsbusje. Ons ervaren team verzorgd daarbij het gehele proces voor de 6 veerponten van het GVB Amsterdam in huisstijl.