Signing winkelcentrum in Hoorn

Voor winkelcentrum de Grote Beer in Hoorn plaatsten we wanden met signing boven de roltrap. Lijkt makkelijk, is het niet. De wanden waren namelijk bij elkaar 14 meter breed en moesten op 7 meter hoogte worden gemonteerd. Boven twee roltrappen, dus je kunt niet even een steigertje neerzetten. Maar we zouden Blue Signs niet zijn als we niet alles op alles zetten en de klus professioneel en binnen de gestelde termijn opleverden. Beregoed. Al zeggen we het zelf.

Dus hoe pakten we deze logistieke uitdaging aan? Met kunst- en vliegwerk. Letterlijk: met behulp van klimmaterieel hingen we boven de roltrappen en hebben we de boel bevestigd. Natuurlijk hebben we ons goed voorbereid en de locatie afgezet zodat alles veilig verliep. Het winkelpubliek had er verder geen last van, met behulp van informatieborden wezen we ze op een alternatieve route.

Alvorens we in de touwen hingen, deden we kleurtesten en kozen we geschikt materiaal voor de ondergrond. Ook bedachten we slimme oplossingen om dit materiaal te hechten op de verschillende ondergronden. De productie van de wandbekleding deden we volledig in eigen beheer. Maar we deden nog meer voor de Grote Beer!
In samenwerking met marketing- en reclamebureau Groeier! maakten we een grote reclamezuil voor in het plantsoen voor de toegang. Lijkt een kleine klus, is het niet. Het ontwerp moest bijvoorbeeld worden doorberekend door een constructeur, en ook de windbelasting werd gecontroleerd. In het plantsoen is vervolgens aan de hand van beschikbare informatie over de bodemgesteldheid en onderzoek ter plaatse bepaald wat de beste locatie is.

Daarmee ben je er nog niet. Je moet het gat voor de fundering uitgraven, heien en de fundering construeren. Er moet een elektriciteitsaansluiting worden aangelegd. De reclamezuil zelf moet worden vervaardigd, vervoerd en geplaatst en aangesloten. We regelden het allemaal, de gehele projectbegeleiding. En ja, hij steekt er met kop en schouders bovenuit.