Zeefdruk op metalen kasten

We leveren ook specialistisch zeefdrukwerk, echt handwerk waar geen machine aan te pas komt. Geschikt voor grote en kleine oplagen. Geen maatbeperkingen, meerdere kleuren en meer mogelijkheden dan welke vorm van digitaal printen dan ook. Zeefdruk gaat verder waar andere technieken ophouden. Daar had Tol Plaatwerk, specialist in maatwerk plaatwerk, wel oren naar. Of we grote metalen kasten van druk wilden voorzien. En of we daar iets heel bijzonders van konden maken.

Wat was namelijk het geval? Tol Plaatwerk wilde verschillende vormen in het plaatmateriaal laten stralen. Dit moest vervolgens worden gecombineerd met drukwerk dat rechtstreeks op het metaal werd gedrukt. Bijkomende moeilijkheid: sommige afbeeldingen gingen ‘het hoekje om’ naar de andere zijde van de kast.

Aangezien dit met machines niet mogelijk is, stelden we voor om zeefdrukwerk toe te passen in combinatie met straalwerk. Voor het straalwerk hebben we met verschillende foliematerialen gewerkt, met een opvallend en duurzaam eindresultaat waar we trots op zijn